Terassin kevätsiivous

Kevät alkaa jo olla pitkällä ja säätkin suosivat meitä. Nyt on oikea hetki tarttua luudan varteen, ja laittaa piha sekä terassi kuntoon kesäksi. Grillikausi on mukavampi aloittaa, kun keväisen sään vaihteluita ei tarvitse miettiä lasitetun terassin katveessa.

Pienellä kunnostustyöllä ja huolenpidolla terassi pysyy hyvänä pitkään. Lasitetun terassin huoltotarve vähenee avoterassiin nähden, mutta talven jäljiltä pientä siivottavaa ja laitettavaa löytyy aina. Tässä listaamme muutaman huomioon otettavan asian;

Cover aurinkosuojaverhot 01     Cover / ota yhteyttä

 

Terassin pesu

Jos terassi on vain likainen ja pölyinen talven jäljiltä, ei se tarvitse suurempaa vaivannäköä, kuin harjauksen ja kevyen vesipesun. Terassin pesuun löytyy asiaankuuluvia harjaspäitä lattiamateriaalista riippuen. Pesuaineena voi käyttää mäntysuopaa tai laimennettua käsitiskiainetta. Painepesuri sopii myös tarkoitukseen, kunhan sen paine säädetään sen verran matalalle niin ettei pinta vahingoitu.

 

Sammaleen ja levän poisto pihakalusteista ja terassilaudoista

Cover terassilasitus / terassilasit 07Terassille tai ulkokalusteisiin saattaa ajan myötä ilmestyä vihertävää sammalta sekä levää, joka olisi hyvä siivota puupinnoilta pois. Kastuessaan sammal muuttuu liukkaaksi ja pidemmän ajan kuluessa se saattaa myös vahingoittaa puupintoja.
Sammaleen poistoon löytyy keinoja ympäristöystävällisistä menetelmistä aina tehokkaisiin kemikaaleihin. Puupintaan ei suositella käytettäväksi vahvoja puhdistusaineita, lukuunottamatta juuri tähän tarkoitukseen kehitettyjä aineita. Perinteisesti puukalusteet ja terassi olisi aluksi hyvä pestä asianmukaisella harjaspäällä, puunsyiden mukaisesti, käyttäen mäntysuopaa tai laimennettua käsitiskiainetta. Voit myös kokeilla etikkaa tai sitruunamehua, jolla sammaleen sekä levän voi saada häviämään.

 

Terassin suojaaminen kyllästeellä

Pesun ja puhdistuksen jälkeen puukalusteet ja -terassi kannattaa suojata. Tätä vaihetta pitää lykätä ainakin päivällä perusteellisesta pesusta, sillä puupintojen on hyvä saada kuivua täysin ennen kuin se voidaan kyllästää. Tähän tarkoitukseen sopivat erilaiset puuöljyt ja -suojat.

 

Lasitusten pesu ja huolto

Terassilasit saattavat kaivata pesua keväällä talven jälkeen, kuin myös kesken käyttökauttakin, sillä sade ja ilmansaasteet voivat liata lasin pintaa. Lasipinnat voidaan pestä kuten ikkunatkin, joko asiaan kuuluvalla aineella tai laimennetulla käsitiskiaineella. Lasit kuivataan lastalla. Markkinoilla on jo jonkin aikaa ollut myös akkukäyttöisiä ikkunanpesijöitä, joilla homma hoituu käden käänteessä, kun sama laite sekä pesee, että kuivaa lasit.

Lisäksi terassilasitusten alumiiniosat on hyvä huoltaa. Lattianrajassa oleva alumiiniprofiili kannattaa siivota säännöllisin ajoin mahdollisista roskista. Tähän voi käyttää apuna imuria tai harjaa. Aluminiiosat voidaan myös pestä käyttämällä laimennettua käsitiskiainetta.
Jos lasituksesi toiminnassa on tapahtunut muutoksia ja lasit kaipaavat ammattilaisen huoltoa, katso alueesi edustaja kotisivuiltamme.

 

Iloisia kevään ensi hetkiä!

Cover terassilasitus / terassilasit 01

Lähteitä: www.sinituote.fi, www.gardena.com, www.kaercher.com