Syksy terassilla

Syksyn tullen terassilta on hyvä korjata hiljalleen kaikki ylimääräinen. Myös kevyt siivous on hyvä totetuttaa ennen kylmempien ilmojen saapumista. Silti lasitetulla terassilla voit nauttia pimenevistä illoista pitkälle alkutalveen.

 

Terassin siivous talvea varten

Terassilla olevat tekstiilit ja puukalusteet on hyvä puhdistaa ja suojata ennen talvea. Näin ne kestävät paremmin sääolosuhteiden vaihteluita, sekä käyttöikä pitenee. Lisäksi kesän myötä tulleet likatahrat puhdistuvat helpommin, kun ne siivotaan pois kesäkauden päätyttyä, eikä siivoamisen kanssa odoteta kevääseen. Älä unohda myöskään terassilaudoituksen perusteellista pesua ja suojausta.

Markkinoilla on paljon hyviä siivous- ja suojaustuotteita ulkokalusteille sekä -tekstiileille. Varmista pakkauksen kyljestä, että aine soveltuu juuri kalusteillesi.

Lasitetulla terassilla syksyn siivoustarve vähenee huomattavasti, kun lasit suojaavat tilat putoavilta lehdiltä.

Syksyinen sisustus

Kylmenevän ja kostean syksyn alta terassilta kannattaa varastoida kaikki säätä kestämätön, mm. ruostuvat kannut ja lyhdyt, tekstiilit joita ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön, ja kaikki muu materiaali mikä voi talven aikana mennä pilalle.

Luonnonantimista saat aikaan kauniita koristeita

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että syksyn tullen koko terassi pitäisi laittaa talviteloille odottamaan ensi kevättä ja kesää. Monet materiaalit, varsinkin luonnosta kerättävät, kestävät hyvin myös syksyn kosteutta ja talven kylmää.

Pihapiiristä ja lähimetsistä voi käydä keräämässä käpyjä, kiviä, oksia ja lehtiä joilla luoda näyttäviä asetelmia terassin pöydälle ja tasoille. Jos olet kätevät käsistäsi, tuulten tiputtamista risuista saa aikaan kauniita, monenmallisia kransseja joita voi koristella oman mielen mukaan.

Syksyn tullen terassilla on ihana kietoutua viltin lämpöön ja nauttia syksyn raikkaasta säästä. Aidot taljat kestävät sään vaihteluita, mutta tarjolla on myös säänkestäviä tekstiileitä. Syksyn väriskaala on maanläheinen ja lämmin.

Valosarjoilla luot helposti tunnelmaa

Näyttävyyttä ja tunnelmaa terassille luodaan valoilla. Erilaiset ulkokäyttöön tarkoitetut valosarjat, sekä aidot kynttilät luovat kaunista valoa, sekä tuovat katsojalleen lämpöä. Terassille on mahdollista asentaa myös sähköllä tai bioetanolilla toimiva takka, joka on varma katseenvangitsija.

Tunnelmallisia kuvia ja inspiraatiota löydät Pinterest tililtämme.

Kauniita syyspäiviä ja nautinnollisia iltoja terassillasi!

Kuvat: COVER & unsplash.com