”Nyt kun lasitus on olemassa, niin olemme terassilla käytännössä koko ajan”

 

 

”Nyt kun lasitus on olemassa, niin olemme terassilla käytännössä koko ajan”

Nurmijärveläisten Reijon ja Tiinan perheen pihalla on kaksi lasitettua terassia. Molempien terassilasitusjärjestelmä ja katos ovat Cover Lasituksen käsialaa. Nyt aikaa voi viettää ulkona säällä kuin säällä aina keväästä pitkälle syksyyn.

Perheen koti on noin 240-neliöinen omakotitalo. Jylhässä betonitalossa on kaksi kerrosta.
– Hankimme jo aikaisemmin Coverilta tuonne parvekkeen alle sellaisen pienemmän lasituksen. Tovi sitten avopuolison kanssa tulimme miettineeksi tätä tonttia ja talon ympärystä. Aloimme ajatella, että pitäisikö meidän laajentaa ja tehdä tällainen kesähuone, muistelee Reijo nyt valmiilla terassilla istuen.

Asennus valmistui kolmessa päivässä

Ennen lasitusta oli samalla paikalla jo kattamaton terassi. Terassin käyttöä rajoitti kuitenkin esimerkiksi sade.

– Nyt kun lasitus on olemassa, niin olemme terassilla käytännössä koko ajan, Reijo hymyilee.

– Kun asennusryhmä tuli, niin he sanoivat, että tämä on valmis kolmen päivän päästä. Sanoin, etten usko ennen kuin näen – ja niin se vain oli valmis. Kyseessä ei ollut pelkästään lasituksen teko, vaan he perustivat terassinkin uudelleen. Se vei tietysti aikaa. Tämä oli asentajilta suunnattoman hieno suoritus, Reijo kiittelee.

Oleskelutila keväästä pitkälle syksyyn

Lasituksien käyttö on Reijon mukaan todella helppoa. Käyntiovissa on kahvat ja liepeetkin avautuvat helposti ja yksinkertaisesti. Valmis terassi toimii ennen kaikkea oleskelutilana.

– Kuinka ollakaan, että vapaapäivinä tai lomalla kahvikuppi tulee aamiaisen kanssa tänne. Ei me tuolla sisällä jökötetä, Reijo naurahtaa.

– Täällä voi viettää aikaa jopa myöhäiseen syksyyn. Tänne voi laittaa halutessaan esimerkiksi lämmittimiä. Lasitus tuo siis ihan mukavia lisäarvoja. Ulkona saa olla jopa sateella, jos haluaa, Reijo summaa.