Kevät terassilla

On se aika vuodesta, kun valo valtaa ympäristön ja kasvit heräävät eloon. Myös innostus ulkoiluun lisääntyy ilmojen lämmetessä ja lumien kadotessa. Nyt on juuri oikea aika aloittaa terassikausi!

Kevääntulo terassille aloitetaan siivouksella ja pintojen kunnostamisella. Pintojen ja siisteyden tarkistuksen yhteydessä voi jo miettiä mihin kohtaan tahdotaan mahdollinen valaistus, grilli, tai minne suurimmat kalusteet olisi hyvä sijoittaa. Terassikalusteiden asettelussa on hyvä ottaa huomioon ilmansuunnat, varjopaikat sekä ovien avautumiset, jotta oleskelu ja kulku on mukavaa ja vaivatonta.

Aurinko lämmittää nopeasti lasitetun terassin.

Jos terassisi on lasitettu, niin nyt on hyvä hetki puhdistaa profiilit mahdollisista roskista ja liasta. Myös lasit kannattaa pestä kunnolla, mietoa pesuainetta käyttäen. Lasit suojaavat talven aikana terassia ja sinne jätettyjä kalusteita, ja kevään tullen terassikausi alkaa aiemmin, sillä kevätaurinko lämmittää lasitetun terassin nopeasti.   

Mieti millaiseen käyttöön tahdot terassisi valjastaa. Teetkö siitä oleskelutilan, ruokailuhuoneen jatkon, vai viihtyisän vilvoittelutilan saunan jälkeisiin hetkiin.

Jos teet terassistasi rennon oleskelutilan, kannattaa kalustuksessa panostaa mukavuuteen ja löhöpaikkojen riittävyyteen. Sohva tai muutama reilunkokoinen nojatuoli, sekä matala sohvapöytä pieniä juomia ja herkkuja varten, riittävät luomaan rentouttavan olokeitaan. Lisänä vilttejä tai huopia, muutama viherkasvi ja lyhty, niin pieni olohuone on valmis.

Pystypuitteettomilla liukulaseilla suojaat terassisi ilman näköestettä.

Kun haaveena on järjestää terassilla illanistujaisia ruokailuineen, on panostettava riittävän kokoiseen ruokapöytään ja hyviin tuoleihin. Varmista, että terassille jää silti tilaa liikkumista ja tuolien siirtelyä varten. Pöydän päälle kannattaa tuoda hyvä valaisin tai jokin muu valon lähde, jolloin illanvietto on mielekästä myös päivän hämärtyessä. Lisää yksityisyyttä tiheään asutulla alueella voit tuoda terassille verhoilla, kaihtimilla ja sermeillä, riippuen siitä onko terassisi lasitettu vai ei.

 

Pienemmän terassin voi hyödyntää vilvoittelutilana johon on mukava poiketa kesken löylyjen ja vilvoitella kevätillassa saunan jälkeen. Sisutuksessa on huomioitava, että terassilta löytyy istumapaikkoja saunojille ja laskutilaa raikkaille juomille. Materiaalien on hyvä olla kosteutta kestäviä ja helppohoitoisia. Vilvoittelutila on myös helposti muunneltavissa hitaiden aamujen viettopaikaksi. Mikä olisikaan sen ihanampaa, kuin nauttia tuoretta kahvia omalla terassilla kevätauringon paistaessa lämpimästi.

Aurinkoista ja lämmintä kevättä, sekä mukavia hetkiä terassillasi!